slideshow

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ κ. ΣΑΜΑΡΑ


Με βαρυσήμαντο άρθρο του, που δημοσιεύεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς μας πληροφορεί ότι προτίθεται να σπάσει αυγά για να παρασκευάσει ομελέτα, ισχυριζόμενος ότι αυτή την εντολή του έδωσε ο ελληνικός λαός. Ο κ. Πρωθυπουργός ωστόσο δεν διευκρινίζει το είδος των αυγών που πρόκειται να σπάσει, το είδος της ομελέτας που πρόκειται να παρασκευάσει και σε ποιους προτίθεται να την προσφέρει προς βρώση. Εμείς όμως έχουμε αντιληφθεί με οδυνηρό τρόπο ότι μέχρι τώρα σπάει τα αυγά των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού, της υγείας, της παιδείας και της δημόσιας περιουσίας που έχει βγάλει στο σφυρί. Έτσι κατασκευάζει μια σπέσιαλ Νεοφιλελεύθερη ομελέτα, με συνταγή της Τρόικας την οποία ετοιμάζεται να προσφέρει στις δυσπραγούσες πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο.

Στον μεταρρυθμιστικό οίστρο του όμως, διέπραξε το λάθος να θεωρήσει ως αυγό, για την Νεοφιλελεύθερη ομελέτα του, ακόμη και την ΕΡΤ, δηλ. την ενημέρωση του ελληνικού λαού, δηλ. τη  Δημοκρατία. Έτσι επωάζει το αυγό του φιδιού του φασισμού, τρέφοντας την εγχώρια εκδοχή του με την οποία εσχάτως φλερτάρει ανοιχτά. Αν παρόλα αυτά επιμένει ότι ο ελληνικός λαός του έδωσε εντολή να σπάει ότι αυγά επιθυμεί ας μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε την αυθεντικότερη έκφραση της θέλησής του. Και αυτό γιατί είμαστε μέρος του και όχι μέλη της συντεχνίας των εξουσιαστών στην οποία ανήκει παιδιόθεν.
Ας μας επιτρέψει λοιπόν να του αναφέρουμε κάποια άλλα αυγά που επιθυμεί ο ελληνικός λαός να σπάσει, για να αποδείξει ότι είναι στιβαρός ηγέτης αποφασισμένος να κάνει τομές και ρήξεις με τα κατεστημένα συμφέροντα που έφεραν ως εδώ τη χώρα.
Να ανακαλύψετε, να τιμωρήσετε και να φορολογήσετε τους κατόχους καταθέσεων σε τράπεζες  του εξωτερικού το ύψος των οποίων υπερβαίνει το δημόσιο χρέος της χώρας.
Να αξιοποιήσετε προς τούτο τις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν και όποιες άλλες σας έχουν παρασχεθεί αντί να τις κρύβετε στα συρτάρια των υπουργείων σας.
Να ανακαλύψετε  και να φορολογήσετε τις εκατοντάδες offshore εταιρείες.
Να καταπολεμήσετε την φορολογική ασυδοσία των πολυεθνικών που με διάφορα κόλπα (υπερτιμολογήσεις-υποτιμολογήσεις) κρύβουν τα τεράστια κέρδη τους.
Να πατάξετε το λαθρεμπόριο των καυσίμων που εξακολουθεί να οργιάζει παρά την ευφυή επιλογή σας να εξισώσετε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης με αποτέλεσμα να παγώσει ο ελληνικός λαός και να πληγεί το περιβάλλον.
Να κουρέψετε τα χρέη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις τράπεζες, που ανακεφαλαιώνονται με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αντί να δυσκολεύετε την προσφυγή του στα δικαστήρια και να ετοιμάζετε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για να κατάσχουν τα σπίτια τους.
Να ελέγξετε επιτέλους τους βαρόνους της διαπλοκής στους οποίους κάνετε συνεχώς φορολογικά δωράκια, που αν και καταχρεωμένοι συντηρούνται με τραπεζικά δάνεια και δεν πληρώνουν στα ασφαλιστικά ταμεία.
Επειδή ενδιαφέρεστε για την δημοκρατική, πολυφωνική και διαφανή λειτουργία των ΜΜΕ, να αντιμετωπίσετε το τεράστιο θέμα της αρπαγής των δημοσίων συχνοτήτων και το τεράστιο σκάνδαλο των τηλεοπτικών αδειών στους καναλάρχες στους οποίους έχετε παραδώσει την ενημέρωση του ελληνικού λαού βάφοντας με μαύρο χρώμα τις οθόνες της ΕΡΤ.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα αυγά,  που επιθυμεί ο λαός να σπάσετε και να φτιάξετε μια ομελέτα που επιτέλους θα προσφερθεί σε αυτόν και όχι στην οικονομική ολιγαρχία. Δυστυχώς όμως αυτά τα αυγά δεν έχετε την τόλμη να τα σπάσετε. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα κλωσάτε. Γιατί όπως λέει και ο λαός μας αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάνε οι κότες.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου